Enige tijd geleden publiceerde De Zeister Krant een review van onze take-away gerechten!

Als echte Zeistenaar is Robbert Tigchelaar een bekende lekkerbek in de omgeving en schrijft veel recensies over ondernemers in Zeist.

Niewsgierig naar de recensie? Lees dan snel verder.

Ibuku Zeist recensie: vers, snel en smaakvol
Sinds enige tijd biedt Toko Ibuku aan de 1e Hogeweg in Zeist verse maaltijden aan. Indonesische gerechten die je zelf kunt samenstellen, mee kunt nemen en thuis op kunt warmen. Tijd om zo’n maaltijd samen te stellen en eens te proeven.

Achterin de winkel ontdek je de afhaalservice: drie medewerkers zijn druk bezig. De een schept bakjes vol, de ander komt met een grote bak sajour lodeh aangelopen en weer een ander pakt de telefoon op. Het is spitsuur. Achter mij staat een medewerker van Thuisbezorgd.nl te wachten. Je kunt dus blijkbaar ook je gerechten thuis laten bezorgen.

Vlees, groenten en basisgerechten
Wanneer ik aan de beurt ben heb ik keuze uit verschillende menu’s: zo kun je er voor kiezen om één vleesgerecht en één soort groente te kiezen of twee vleesgerechten en twee groenten. Ik kies natuurlijk voor het laatste: daging rendang, daging smoor, roerbak kouseband en roerbak tjap tjay. Als basis kies ik voor mihoen.

De medewerker schept met een grote lepel mijn bakje vol. Een iets te grote lepel, want ze tikt zo nu en dan wat van de lepel af om te voorkomen dat er teveel in mijn bakje terecht komt. Het bakje wordt vervolgens geseald en er wordt een sticker met de prijs opgeplakt. Alsof hij net uit de schappen komt. Ik reken af bij de kassa.

Opwarmen en proeven maar
Tijd om de maaltijd op te warmen. Je kunt het bakje in de magnetron opwarmen: een paar gaatjes in de folie prikken en 4 a 5 minuten op de hoogste stand, aldus de medewerker. Ik doe wat me gezegd is en vier-en-een-halve-minuut later neem ik mijn eerste hap van een lekker warm maaltje.

Benieuwd naar wat Robbert er van vond? Lees de hele review hier in de Zeisterkrant.