Recept: Geroosterde Peking Eend met Pannenkoekjes

Bereidingstijd 30 tot 45 minuten

Benodigdheden voor circa 3 a 4 personen:

1 pak Peking eend, uit de diepvries

1 pak peking eend pannekoekjes, uit de diepvries

1 pot peking eend saus

1 komkommer

1 taugé 200 gram

1 bosui

 

Stappen

1 – Laat de eend eerst goed ontdooien voordat je hem gaat gebruiken.

Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de eend in een ovenschaal en plaats deze 40 min in de oven, op de verpakking staat 30 mins en dat zou je ook kunnen aanhouden maar het is lekkerder als het velletje van de eend een beetje krokant is, vandaar de 10 extra minuten…..

2 – Was en snij de komkommer door de helft en snij deze nogmaals in de lengte door. Verwijder de zaadlijst en snijd in lange dunne stukken.

Spoel de taugé goed af. Doe de taugé in een kom en voeg ongeveer 20 min, voordat de eend klaar is kokend water toe, zodat deze even goed de tijd krijgt om te garen.

Snij de kontjes van de bosui af en verwijder de lelijke plekken, was de bosui en snij deze vervolgens in mooie dunne ringetjes.

Doe alle groentes apart in kommetjes en leg deze alvast op tafel samen met de Peking Duck saus.

3 – Als de eend klaar is en een mooi krokant velletje heeft gekregen deze in de breedte en snijd je mooie dunne lange repen hiervan, doe het in een kom en leg deze ook alvast op tafel.

Nu kun je de pannekoekjes gaan warm maken, deze zijn per 6 verpakt en kunnen vanuit de diepvries in de magnetron met verpakking 30 seconden lang op 700 a 900 watt.

4 – Tijd om te eten! Pak een pannekoekje en besmeer deze met de peking eend saus, leg hierop het vlees en de groente, niet teveel in een keer want hij moet nog wel dicht gerold kunnen worden.

Eet smakelijk en blijf allemaal gezond!